Badge of the University of Atlantia University of Atlantia, SCA Inc.

Login
Create Account

Course Catalog

University Session #71
October 20, 2007
Barony of Caer Mear

# Title Instructor(s) Room Fee Attendees Length Time
101 Book Decoration in the Middle Ages and Renaissance Sunneva de Cleia 11/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
102 Troll 101 Siegfried McClure 5/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
103 How To Organize and Run a Pennsic Encampment Belphoebe de Givet 8/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
104 Printing on Textiles: European Maymunah bint Da'ud al-Siqilliyah 15/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
105 Vegetables: They're not just what food eats Tirzah MacCrudden 12/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
106 Youth Rapier Ceridwen ferch Owain 4/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
108 Conflict Checking for Beginners Gotfridus von Schwaben 2/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
110 String 101 Rhiannon of Berra 3/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
111 Those Silly Love Songs Celia of Rosedale 16/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
112 MoL 101 Lisette la Bergière 12/∞ 2 hrs 10:00 AM - 11:00 AM
113 Judging a Brewing Competition Karl Haraldsson 3/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
114 Planning and Running a Rapier Tourney William Cameron 2/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
117 Poking People with Paper: The Vier Leger Edward de Clare 5/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
119 Marshal 101: Armored Combat Marshal Aldrydd Ffestiniog 8/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
109 A Practical Workshop on Woven Stockings Alina Silverthorne 6/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
116 Learn How to Dance - An Overview Aedan Aylwyn 9/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
118 Principles of Melee Combat Celric d'Ravelle 2/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
201 Simple Brass Book Furnishings: A Discussion of Tools and Techniques Aldred Blackwood 10/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
202 Troll 201: Running Troll Siegfried McClure 5/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
203 Life in 16th Century France Belphoebe de Givet 10/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
204 Printing on Textiles: Eastern Maymunah bint Da'ud al-Siqilliyah 9/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
205 Cooking from Period Sources Graçia Esperança de Sevilla 15/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
206 Medicine as Depicted in Medieval Illuminated Manuscripts Anne la Settere 15/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
208 How to Read a Scroll Donal Mac Ruiseart 7/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
210 Kumihimo on a Disk Ealdthryth of Humberstone 12/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
211 Glass on a Stick! Core Forming in Period Leofwynne le Glasyer 7/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
213 Beer 101: Brewing Extract and Partial Mash Beers Michel von Schönsee 4/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
214 Combat Archery for Rapier Antonio di Capizzi 7/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
215 Introduction to Juggling Cassandra Arabella Giordani 10/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
217 Wrestling in Codex Wallerstein Dante di Pietro 6/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
219 Marshal 201: Field Marshal Aldrydd Ffestiniog 15/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
301 Girdle Books: History and Styles Gwerfyl verch Aneirin 16/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
302 Chatelaine 101 Livia of Ravenswode 3/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
304 Hats and Hairstyles of the Mongols Chagan Khulan (Ekaterina Vladimirovna) 7/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
308 Successful Documentation Alisoun MacCoul of Elphane 13/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
309 Knitting Heels for Western European Stockings Ynes Garcia 5/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
310 Not Weaving Yet: Part 1 Margaret Cochrane 6/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
311 Anglo-Saxon Alliterative Poetry Teleri the Well Prepared 11/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
312 Tournament Practicum I: Elimination Tourneys Cristofana di Lorenzo 5/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
313 Cordials and Oxymels Reyne Telarius 13/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
314 Coiled Basketry Magda z Stalburg 10/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
316 How to Teach Dance in the SCA Rowen ferch Rhys 8/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
319 Target Archery Marshal 101 Allen of Wolfhou 7/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
303 Newcomers Clothing Katharine Devereaux 5/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
305 The Making of a Feast Graçia Esperança de Sevilla 6/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
306 Medicine, Physik and Surgery Erich von Kleinfeld 7/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
315 Hands on Hot Glass! Beginning Lampwork Beadmaking Sveva la Lucciola 5/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
317 Rapier 101 Gaston Valmont 11/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
318 Moving Upward: Your Old Plateau Can be Your New Base Camp Dante di Pietro 3/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
307 Roman Mosaics - A Hands-On Workshop Giuliana Salviati 5/∞ 4 hrs 1:30 PM - 5:30 PM
401 A&S as a Grail Quest Deirdre O'Siodhachain 11/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
402 Chirurgeon/Waterbearing 101 Andreas de Caunteton 8/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
404 Mongol Garb 101 Chagan Khulan (Ekaterina Vladimirovna) 12/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
408 Overview of Medieval Naming Practices Gisela vom Kreuzbach 11/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
409 Retainer 101 Kisaiya Zingara 18/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
410 Not Weaving Yet: Part II Margaret Cochrane 2/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
411 Improvisation for Melody Instruments Teleri the Well Prepared 5/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
412 Tournament Practicum II: Other Tournament Formats Cristofana di Lorenzo 5/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
413 Brewing Mead for the Lazy Brewer Siegfried Sebastian Faust 12/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
414 Lute 201: Das Erst Buch Corun MacAnndra 3/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
415 Thrown Weapons Marshal Allen of Wolfhou 7/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
416 Intermediate English Country Dance Evelynne Merrymet 10/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
501 Scroll and Book Layout Eldred Ælfwald 6/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
502 Grow Atlantia Luce Antony Venus 5/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
503 Courtesy in the SCA: A Newcomers Guide Brendan Mad 8/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
504 Drafting and Sewing the Brueghel "Vest" Richard Wymarc 9/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
505 Period Chocolate Kenwrec FitzRaymund 19/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
506 Atlantian History Stefan of Cambion 20/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
509 Retinue Management Kisaiya Zingara 11/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
511 Renaissance Choral Music: What did it sound like? Anne of Carthew 6/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
512 Running a Tournament on Cards Alone! James of Middle Aston 7/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
513 Mead/Wine Making 101-- The Laboratory Gunther von Lindenwald 15/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
514 Putting It All Together: Applying the Theories and Techniques of George Silver to SCA Rapier Rosalind Delamere 3/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
515 Armor Making Basics: Dishing 515 Frederich von Teufen 7/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
516 16th Century Italian Dance Nicolosa de Isenfir 12/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
517 Effective Cloak and Rapier Aedan Aylwyn 5/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
519 Combat Archery Marshal Barre FitzRobert of York 9/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
508 How to Write Heraldic Commentary Gotfridus von Schwaben 3/∞ 2 hrs 3:30 PM - 5:30 PM
518 Fencing with the Free Scholars Antonio di Capizzi
Geoffrey Clwyd
William Cameron
Ysane de la Selle
3/∞ 2 hrs 3:30 PM - 5:30 PM
602 Seneschal 101 Gustav von Silberwald 11/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
603 My Day in Court Brendan Mad 3/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
604 Medieval English Tiles: History & Designs Bianca da Bari 8/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
605 Period Tea Kenwrec FitzRaymund 18/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
606 Atlantian Awards Stefan of Cambion 7/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
609 Design Your Own Elizabethan "Swete" Bag Amie Sparrow 13/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
610 History of Glass - Part 1 Leofwynne le Glasyer 5/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
611 A Study of Early Harp Music Brigantia ni Realda 6/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
612 MoL Roundtable Lisette la Bergière 11/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
613 History of Mead Sorcha Crowe 12/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
614 Fencing with the Off-Handed Christopher MacConing 2/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
615 Armor Making Basics: Planishing Frederich von Teufen 8/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
616 15th Century Dance from England and France Galeran Chanterel 12/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
617 Rapier Marshal 101 Llwyd Aldrydd 11/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM

Other Session Catalogs


W3C Compliant Table Data

Return to Top   Printer-Friendly Version

The data on this web site is maintained by the University Chancellor, Baroness Adriana la Bretonne, and the University Registrar, Mistress Genevieve d'Aquitaine.

This is the recognized website for the University of the Kingdom of Atlantia of the Society for Creative Anachronism, Inc. and is maintained by Maestra Cassandra Arabella Giordani (Kim Jordan). This site may contain electronic versions of the branch's governing documents. Any discrepancies between the electronic version of any information on this site and the printed version that is available from the originating office will be decided in favor of the printed version.

Copyright © 2009-2018 University of Atlantia. The original contributors retain the copyright of certain portions of this site.

For information on using photographs, articles, or artwork from this website, please contact the web minister at university-web AT atlantia.sca.org. They will assist you in contacting the original creator of the piece. Please respect the legal rights of our contributors.

All external links are not part of the University of Atlantia website. Inclusion of a page or site here is neither implicit nor explicit endorsement of the site. Further, SCA, Inc. is not responsible for content outside of university.atlantia.sca.org.

University badge rendered by Corun MacAnndra.

Valid XHTML 1.0 Valid CSS