University of Atlantia

Course Catalog

University Session #74 - February 7, 2009 - Barony of Caer Mear

Registration is now closed for this session. You may sign up for classes at the University Event in person.

View Class Schedule - Grid View

Filter by Class Category

Filter by Track

  # Title Instructor(s) Room Fee Attendees Length Time  
 
102
General History of Tablet Weaving
   (Resubmit Class for Next University Session)
Lecelin of Ravenscroft 9/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
103
Retainer 101
Adriana la Bretonne 7/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
104
Mead Making 101
Sorcha Crowe 14/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
107
The Heralds at a Pas d'Armes
Donal macRuiseart 6/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
111
Teaching for Non-Teachers
Bertran de Saint-Jean 3/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
112
Gothic Calligraphy for Beginners
Richard de Montbrai 16/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
113
Khazar Life
   (Resubmit Class for Next University Session)
Khadir bar Yosef ha-Kuzari 3/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
114
Beginning 15th Century Italian Dance
Sonya Flicker 14/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
116
Introduction to Rapier
Christopher MacConing 10/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
105
Camicia in a Day
Gerita del Mare 1/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
108
Early Period Beads Discussion
Adelicia of Cumbria 9/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
109
Anglo-Saxon Poetry and Performance
Teleri Barod 12/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
110
MoL 101
   (Resubmit Class for Next University Session)
Ella de Lille 8/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
201
History of Wool Spindle Spinning through Images
   (Resubmit Class for Next University Session)
Mavi of Misthaven 8/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
202
Rapid Warp
   (Resubmit Class for Next University Session)
Lecelin of Ravenscroft 8/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
203
Retinue Management
Adriana la Bretonne 6/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
204
Galen's Medicine
Sorcha Crowe 13/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
207
Heraldic Display: A History and Practical Guide
Meleri ferch Iasper ap Dafydd 19/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
211
Preparing For Your First Pennsic
Brynjolfr raudhskeggr 16/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
212
Celtic Knotwork
Stefan of Cambion 19/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
213
Commedia del Arte
   (Resubmit Class for Next University Session)
Charles O'Connor 3/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
214
Bransles
Sonya Flicker 15/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
304
Origins of Mead
Sorcha Crowe 5/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
306
Scottish Archers? Really?
Mungo Napier 13/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
307
A Feast for the Eyes - Heraldic Display in Food
Graçia Esperança de Sevilla 6/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
308
Period Glass Fusing Overview
Sveva la Lucciola 10/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
309 Hrosvitha von Celle 22/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
310
MoL Elimination Tournaments
Cristofana di Lorenzo 8/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
314
Dances from the Inns of Court
Stefan of Cambion 13/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
316
Scanso della Vita and Scanso del Pie Dritto
Dante di Pietro 7/∞ 1 hr 1:30 PM - 2:30 PM
 
301
Spinning Wool From Medieval Images
   (Resubmit Class for Next University Session)
Mavi of Misthaven 3/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
302
Tablet Weaving Practicum
   (Resubmit Class for Next University Session)
Lecelin of Ravenscroft 6/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
303
Identification of and Uses for Fabrics in Medieval Life.
James de Biblesworth 13/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
305
Simple, Easy Pants for Beginning Garb-Makers
Gerita del Mare 6/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
311
So You Want To Throw a Party Using Someone Else's Money (Basics and Legalities of Autocrating).
   (Resubmit Class for Next University Session)
Arnbiørn Bassi Dansson
Gustav von Silberwald
16/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
312
Brush Making
Anneke MacAiodh 11/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
315
Zen, Fitness, and the Art of Defense: A Holistic Approach to Rapier Fighting
Bell Phoebe de Givet 10/∞ 2 hrs 1:30 PM - 3:30 PM
 
406
Rapier Marshal 101
Llwyd Aldrydd 10/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
408
Combat Archery on the Rapier Field
Antonio di Capizzi 9/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
409
Burnt, Curdled and Dropped: What to do When Murphy Takes Over Your Kitchen
Graçia Esperança de Sevilla 20/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
410
Youth MoL
Lisette la Bergière 6/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
413
Introduction to Casting
Christopher MacConing 21/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
414
Renaissance Square Dancing
Nicolosa de Isenfir 15/∞ 1 hr 2:30 PM - 3:30 PM
 
502
Needle Tatted Lace - A Quick Period Looking Alternative to Store Bought Lace
Daniela Schwartzhaupt 8/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
503
Basics of Shoe and Pouch Making
James de Biblesworth 21/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
505
Tudor Show and Tell
Lisette la Bergière 11/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
507
Islamic Heraldry
   (Resubmit Class for Next University Session)
Charles O'Connor 8/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
508
Middle Eastern Glass Engraving
Sveva la Lucciola 8/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
509
Cheese Gomet! Now what do we do
   (Resubmit Class for Next University Session)
Hrosvitha von Celle
Tirzah MacCrudden
4/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
510
Youth Armored Combat 101
William le Younger 3/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
511
Troll 101
Siegfried McClure 10/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
512
Herbal and Essential Oil First Aid
Meadhbh the Handy 21/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
514
15th Century English Dance
Galeran Chanterel 10/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
515
Decoding Period Manuals
Dante di Pietro 9/∞ 1 hr 3:30 PM - 4:30 PM
 
506
Exchequer 101
Gwenhwyvar Ywein 4/∞ 2 hrs 3:30 PM - 5:30 PM
 
513
Bardic 101.
Bertran de Saint-Jean 10/∞ 2 hrs 3:30 PM - 5:30 PM
 
602
Coiled Basketry
Magda z Stalburg 12/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
603
Mercenaries of the Hundred Years War
Richard de Montbrai 7/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
604
Sourges of the Middle Ages
Alina Silverthorne 8/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
605 Adelicia of Cumbria 14/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
607
German Armorial Style from Siebmacher
Evan da Collaureo 8/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
608
What's So Special About Pewter?
Mariana Francisco 5/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
609
The Renaissance Harp and It's Music
Brighdín ní Ríoghbhardáin 6/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
610
From Prospective to Full: Forming a New Branch in Atlantia
Adriana la Bretonne 1/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
612
Preserving and Preparing Herbs
Meadhbh the Handy 24/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
614
Music in the Middle Ages: A Practicum and Jam Session
Galeran Chanterel 9/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM
 
615
From Chaos to Quiet: Taking Command of an Army in 15 Minutes
Áedán Aylwyn 11/∞ 1 hr 4:30 PM - 5:30 PM

Other Session Catalogs