University of Atlantia

Course Catalog

Collegium Session CA38 - May 30, 2015 - Barony of Windmaster's Hill

Registration is now closed for this session. You may sign up for classes at the University Event in person.

View Class Schedule - Grid View

Filter by Class Category

Filter by Track

  # Title Instructor(s) Room Fee Attendees Length Time  
 
12
Food Safety / Sanitation
Galen mac Cuinnegáin 12 4/∞ 1 hr 9:00 AM - 10:00 AM
 
14
Turkish Coffee
Maria Beatriz Moro 3/∞ 1 hr 9:00 AM - 10:00 AM
 
101
How hard is your cheese - Making Rennet Cheese
Hrosvitha von Celle 1 6/∞ 1 hr 10:00 AM - 12:00 AM
 
114 Helwynn Ivelchild 2/∞ 1 hr 10:00 AM - 12:00 AM
 
102
Intro to Irish Culture/ History (including songs!):
Jeane Kilmeny 2 5/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
107
English Country Dance #1
Odile de Strasbourg
Sigrid Mondegreen
7 2/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
109
Leather Masks for Commedia
Eilon bat Miriam 9 3/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
110 Meriorie Matheson 10 2/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
112
Camp Kitchen
Galen mac Cuinnegáin 12 8/∞ 1 hr 10:00 AM - 11:00 AM
 
103
Intro to Commedia dell' Arte
Avelina del Dolce 3 2/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
106
Private Feedback sessions of 20 minutes each
Rosalind Jehanne 6 2/∞ 2 hrs 10:00 AM - 12:00 PM
 
201
Cheese on Acid - Acid set cheese (ricotta)
Hrosvitha von Celle 1 8/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
202
Bardic Beginners Class
Jeane Kilmeny 2 8/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
204
Intro to Storytelling
Thamira ha Sopheret 4 1/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
208
Feast Planning
   (Resubmit Class for Next University Session)
Galen mac Cuinnegáin
Melisande de Belvoir
8 9/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
209
Brewing for Competitions
Eilon bat Miriam 9 2/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
210
Politics and Playhouses
Meriorie Matheson 10 3/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
212
Flatbread: Italian and Viking
Annora Hall 12 1/∞ 1 hr 11:00 AM - 12:00 PM
 
302
800 Years of Music History in 60 minutes
Giovan Donado 2 6/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
303
Florentine Fashion: A Brief Overview of the Clothing of Florence during the mid to late 16th Century
Rosalind Delamere 3 7/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
307
Penta Pentamere Dances
   (Resubmit Class for Next University Session)
Lorenzo Petrucci 7 3/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
308
Introduction to Primary Sources
Melisande de Belvoir 8 5/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
309 Teleri Barod 9 1/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
312
Dice Chop Julienne (Basic knife skills)
Tirzah MacCrudden 12 6/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
313
Intro to Improvisation, outside!
   (Resubmit Class for Next University Session)
Romni 13 3/∞ 1 hr 1:00 PM - 2:00 PM
 
306
Taking a Story From Written to Told
Derbhiled ni Liadhnáin 6 2/∞ 3 hrs 1:00 PM - 4:00 PM
 
402
Almost Baroquen - 16th Century Italian music
Giovan Donado 2 3/∞ 1 hr 2:00 PM - 3:00 PM
 
404
Theater History
   (Resubmit Class for Next University Session)
Tyze Sofia 4 2/∞ 1 hr 2:00 PM - 3:00 PM
 
407
16th Century Italian Dance for couples
   (Resubmit Class for Next University Session)
Lorenzo Petrucci 7 3/∞ 1 hr 2:00 PM - 3:00 PM
 
410
Practical Meal Planning for Your Encampment
   (Resubmit Class for Next University Session)
Isabella Dolce Panettiere Bianchi della Luna 10 2/∞ 1 hr 2:00 PM - 3:00 PM
 
411
Ottoman Poetry
Eilon bat Miriam 12 2/∞ 1 hr 2:00 PM - 3:00 PM
 
403
Improvisation for Character and Comedy
   (Resubmit Class for Next University Session)
Romni 3 7/∞ 2 hrs 2:00 PM - 4:00 PM
 
501
Little Cabbages
Murienne l'aloiere 1 3/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
502
Bardic 102
Johann von Solothurn 2 8/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
505
Private Feedback sessions of 20 minutes each - sign up required
Teleri Barod 5 1/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
508
Proportioning
Galen mac Cuinnegáin 8 6/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
509
Salto in bocca al lupo or Overcoming Stage Fright
   (Resubmit Class for Next University Session)
Agnes Olympe d'Occitaine 9 1/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
511
Middle Eastern Dance 101
   (Resubmit Class for Next University Session)
Adriana la Bretonne
Benetessa
11 2/∞ 1 hr 3:00 PM - 4:00 PM
 
512
Deboning and Stuffing Chicken
Tirzah MacCrudden 12 2/∞ 2 hrs 3:00 PM - 5:00 PM
 
601
Standing Pies
Guenièvre de Monmarché 1 4/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
602
History of the Guitar and its Music
Johann von Solothurn 2 2/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
603
Commedia Movement
Aedh Ua Ruairc 3 8/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
605
Improvisation for Musical Instruments
Teleri Barod 5 1/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
607
Dances for Demos - “Do You Wanna Dance?”
   (Resubmit Class for Next University Session)
Avelina del Dolce
Odile de Strasbourg
7 5/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
608
Come Pick a Peck of Period Peppers
Katherine Todd 8 5/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
609
Giving and Receiving Feedback
Rosalind Jehanne 9 2/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM
 
610
The Whistle known as Penny and Tin
Margaret Cochrane 10 4/∞ 1 hr 4:00 PM - 5:00 PM

Other Session Catalogs